Az Egyesületről

2012.06.22. 15:57

Az egyesület célja az Alapszabály szerint:

„Békességteremtés ember és ember között, ember és természet között, a környezeti nevelés, oktatás, valamint a környezetvédelem fejlesztése és az Egyesületben résztvevők érdekeinek képviselete, védelme.”

 

A szervezet életének első, több mint 10 éves fázisában egyesületünk elsődleges célja az volt, hogy tájékoztatási lehetőséget biztosítson a környezeti nevelésben érdekelt különböző szféráknak (minisztériumok, társadalmi szervezetek, közművelődési intézmények stb.) és ezzel párhuzamosan tájékoztatást nyújtson a pedagógusoknak, vagyis egyfajta híd szerepet betöltsön a környezeti nevelésben érintett szereplők között.

 

Ennek érdekében publikáltuk rendszeresen HÁLÓZAT című hírlevelünket, amely a fentiekben említett információs csatorna szerepkör mellett - a pedagógusképzésben mutatkozó hiányosságokat felismerve - környezeti szemléletformálással is foglalkozott. Az állami szinten beindított Ökoiskola-hálózattal fő tevékenységünk okafogyottá vált, így működésünk irányultsága fokozatosan megváltozott.

 

Napjainkban szervezetünk elsősorban az emberiség előtt álló egyik legkomolyabb kihívással, az energiagazdálkodásban elkerülhetetlen paradigmaváltással, illetve ennek előmozdításával - az energiahatékonyság és –takarékosság alapvetéseinek megismertetésével, a megújuló energiaforrások kutatásával és alkalmazásukban rejlő lehetőségek bemutatásával, valamint az ezekkel kapcsolatosan a köztudatban élő szakmai tévedések korrigálásával foglalkozik.

 

A fenntartható energiagazdálkodás kapcsán elsősorban az alábbiakra fókuszálunk:

- Az emberi tényező az energiagazdálkodásban, energiatervezésben;

- Szélenergia (potenciálok kutatása, felmérése);

- Napenergia (aktív és passzív hasznosítás elmélete és gyakorlata)

- Biomassza (a tűzifa hatékony és környezetkímélő háztartási célú felhasználása - különös tekintettel az észak-európai tömegkályhák magyarországi elterjesztésére)

 

A fentiek kapcsán rendszeresen tartunk előadásokat, írunk cikkeket (például az Energiagazdálkodás; a Bioenergia; valamint a Környezetvédelem hasábjain), jelentetünk meg kiadványokat.

 

Szervezetünk választmánya:

Elnök: Dr. Munkácsy Béla (Máriahalom – Komárom-Esztergom megye)

Elnökhelyettes: Dr. Dőry István (Egyházasfalu – Győr-Moson-Sopron megye)

Titkár: Harmat Ádám (Pilisvörösvár – Pest megye)

A választmány tagjai: Cser József és Kéry Magdolna

 

Az Ellenőrző Bizottság elnöke:

Simonyi Gyula

Az Ellenőrző Bizottság tagjai:

Csermely Alexandra

Bessenyei István

 

Szervezetünk székhelye: 2310 Szigetszentmiklós, Rév u. 14.

Szervezetünk telephelye: 2527 Máriahalom, Pataksor u. 15.

Adószámunk: 18666454-1-13

Bankszámlánk száma: 58600506-11220903, Duna Takarék

 

Elérhetőségeink

Email címünk: kornyezeti.nevelesi.halozat@gmail.com

Levelezési címünk: 2527 Máriahalom, Pataksor u. 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://knhoe.blog.hu/api/trackback/id/tr834604988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása